Sporthal De Appelgaard

Lange tijd is er behoefte van een sporthal ruime in Hardinxveld-Giessendam met meerdere speelvelden. In eerste instantie was het de bedoeling deze sporthal te situeren op de scholenstrook tijdens de ontwikkeling van deze scholenstrook. Het bleek niet mogelijk deze in te passen. Later is daarom ruimte vrijgemaakt in de Blauwe Zoom.

Sporthal de Appelgaard is voornamelijk voor gymnastiekonderwijs en daarnaast geschikt als trainingshal voor (plaatselijke) verenigingen. Eventueel is het mogelijk om wedstrijden te spelen afhankelijk van de soort sport. De hal is op te delen in 3 verschillende ruimten. Er is een tribune aanwezig, maar deze dient geïnstalleerd te worden. Uit kostenoverwegingen is besloten geen beheerder aan te stellen.

Sporthal de Appelgaard Hardinxveld-Giessendam Blauwe Zoom

Sporthal De Appelgaard is gemaakt door plaatselijke bouwonderneming Stout B.V. Architect is Erik Slangen van Koppert + Koenis architecten. Bouwkosten waren ca. € 2.200.000,- Sporthal op de Bellefeur heeft energielabel A+ door toepassing van o.a. spaarlampen, speciale verlichting met grote lichtopbrengst en HR++ glas.

Tijdens de bouw van de nieuwe sporthal in De Blauwe Zoom is op 9 mei 2008 een medewerker tragisch om het leven gekomen. Hij viel door een ruimte in het dak en overleed enkele ogenblikken later aan zijn verwondingen.

De bouw is gestart in begin 2008, eind 2008 is de sporthal in gebruik genomen. Mede door het tragische ongeval is de sporthal zonder verdere ruchtbaarheid in oktober 2008 in gebruik genomen.