Informatie en iniatief

Deze website is een initiatief van een enthousiaste bewoner uit de 1e fase van de Blauwe Zoom. Deze website vervuld een journalistieke rol; het vastleggen/verslagen van nieuws en evenementen rondom de Blauwe Zoom in Hardinxveld-Giessendam.  In de toekomst zal dit wellicht de website van de buurtvereniging of kopersvereniging worden maar hier zijn nog geen concrete plannen voor.

Het is mogelijk om dit iniatief  te steunen door een redactionele item, advertentie, banner of advertorial op deze website. Wilt u meer informatie over de advertentie mogelijkheden? Neem dan contact op met info@blauwezoom.nl

Deze websites bevat links naar andere websites en informatie van andere websites. De beheerder of gebruikers van deze internetsite zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud en volledigheid van deze of andere websites of voor de privacybescherming op die websites. Lees hierover verder op de disclaimer. Aan de op deze website genoemde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De makers van de website zijn niet aansprakelijk voor schade ontstaan door eventuele onjuistheden en/of onvolkomenheden in deze site.

Een vraag over De Blauwe Zoom?

Stuur een e-mail

1 + 0 = ?

Meest gestelde vragen

Op de internetsite staat een foto van ons huis. Ik wil deze graag ontvangen. Kan dit?

Ja, dat kan. De foto’s van de 1e fase van De Blauwe Zoom zijn juist voor (en door) bewoners van De Blauwe Zoom gemaakt. Probeer duidelijk aan te geven welk nummer je wilt bijbestellen door bijvoorbeeld met de ‘rechtermuis’ te klikken en het nummer te noteren. Stuur vervolgens een e-mail naar nabestellen@blauwezoom.nl om deze na te bestellen. De foto wordt gratis verzonden per e-mail. Maar let op: het is niet toegestaan foto’s commercieel te gebruiken. Foto’s, teksten en logo’s van deze internetsite zijn alleen gratis op te vragen en/of gebruiken voor privé doeleinden zoals een fotoboek of plakboek. Voor het inzetten van foto’s voor commerciële doeleinden is nadrukkelijk toestemming van de auteur/fotograaf noodzakelijk, en gelden regelingen voor het afkopen van auteursrechten. Neem hiervoor contact op met de beheerder van de internetsite.

Ik heb gehoord over vrije kavels waarop je zelf een huis kunt laten bouwen. Klopt dit?

In De Blauwe Zoom zijn inderdaad enkele vrije kavels in het oostelijke en westelijke deel van de wijk beschikbaar. Gemeente Hardinxveld-Giessendam is verantwoordelijke voor de uitgifte van deze vrije kavels. Exacte werkwijze en planning is vooralsnog niet bekend. Indien u geïnteresseerd bent in een eigen vrije kavel is het verstandig contact op te nemen met de gemeente. Voor contactgegevens zie de internetsite van de gemeente: www.hardinxveld-giessendam.nl

Waar kan ik me inschrijven voor een woning?

Het is mogelijk een contactformulier in te vullen op de internetsite van de gemeente. Inschrijven verloopt gewoonlijk via een makelaar. De makelaar van de 2e fase is nog niet bekend.

Mag je (motor)crossen in De Blauwe Zoom?

Nee, hoewel het terrein geen verboden terrein is, is het echter wel illegaal zonder kentekenplaten en verzekering te crossen. Ook het betreden van het terrein is op eigen risico. Er zijn bepaalde gebieden welke drijfzand kunnen bevatten. Het terrein is dan ook zeer gevaarlijk. Er vinden regelmatig controles plaats door Politie. Door illegaal te motorcrossen in De Blauwe Zoom loop je risico op een bekeuring of sanctie.

Wanneer wordt er weer gebouwd in De Blauwe Zoom?

Door de crisis op de woningmarkt heeft gemeente Hardinxveld-Giessendam er voor gekozen plannen deels te herzien en aan te passen. Inmiddels is de volgende fase (2e eiland) bijna gereed voor start verkoop.  Dit eiland zal ca. 90 woningen omvatten in diverse prijsklassen en omvang. BPD is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van dit eiland. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in De Nieuwe Buurt kun je het beste de website van BPD bezoeken: www.denieuwebuurt.nl

Hoeveel woningen worden er in De Blauwe Zoom gebouwd?

In eerste instantie bij de presentatie van de plannen in oktober 2007 was het de bedoeling ca. 100 woningen per jaar te bouwen. Tijdens de periode 2008 t/m 2015 zouden er dan ca. 680 koop- en huurwoningen gebouwd worden. De gemeente heeft in 2010 echter een ‘quickscan’ gemaakt en besloten het woningbouwprogramma in Hardinxveld-Giessendam bij te stellen. Volgens huidige gegevens is het bouwtempo bijgesteld naar ca. 50 woningen per jaar en zal hierdoor in 2015 de wijk (nog) niet geheel klaar zijn.

Is de Betuwelijn te horen in De Blauwe Zoom?

De Betuwelijn is hemelsbreed erg dicht op de Blauwe Zoom. Door de plaatsing van zeer lage geluidswallen kan het geluid dat de Betuwelijn produceert op dit moment vrij de woningen bereiken. Dit is in de woningen soms te horen, maar dit is sterk afhankelijk van sommige factoren zoals de soort trein en windrichting. Buitenshuis zoals in de tuinen en op straat kan het geluid van de Betuwelijn als hinderlijk worden ervaren. Ook hier -afhankelijk van de soort trein, frequentie en windrichting- kan de Betuwelijn als geluidsoverlast worden aangemerkt.
De betrokken partijen KeyRail en ProRail in overleg met de groep ‘Betuweroute geluidsoverlast NEE’ en gemeente Hardinxveld-Giessendam. Ook vinden er geluidsmetingen plaats. Actuele informatie over actie Betuweroute geluidsoverlast NEE en inschrijven kunt u vinden op: http://betuweroute.blog4bizz.nl

Komt er een supermarkt in De Blauwe Zoom?

Nee, er zijn vooralsnog geen plannen voor een supermarkt of dergelijke onderneming. De oorzaak hiervan ligt niet bij de plaatselijke overheid, er is op dit moment nog geen ondernemer die stappen heeft genomen en voornemens is zich te vestigen in de Blauwe Zoom.

Bij welke kabelaanbieder zit dit gedeelte van Hardinxveld-Giessendam?

De Blauwe Zoom zit aangesloten op de cai kabel van ZIGGO. Daarnaast er een succesvolle lobby gestart voor glasvezel door Reggefiber. De mogelijkheden van glasvezel zijn vrijwel eindeloos. Als deze glasvezelkabel bij u aangelegd is kunt u kiezen uit verschillende aanbieders. Meer over deze actie vind u opwww.glasvezelinhardinxveld.nl.

Belangrijke links

Op deze pagina staan enkele nuttige links. Wilt u zelf ook tussen deze links staan? Stuur dan een mailtje naar de webmaster.

Alblasserwaard
Makelaars & Taxateurs

Peulenstraat 189
3371 AM Hardinxveld Giessendam
Tel. 0184 – 670733
www.alblasserwaardmakelaardij.nl
info@alblasserwaardmakelaardij.nl

Notarispraktijk
Interwaert

Peulenstraat 151
3371 AL Hardinxveld-Giessendam
Tel. 0184 612 933
www.interwaert.nl
notaris@interwaert.nl

Aannemersbedrijf
Gebr. Blokland bv

Moerbei 5, 3371
NZ Hardinxveld-Giessendam

www.gebr-blokland.nl
info@gebr-blokland.nl

De Nieuwe Buurt
BPD Regio Zuid-West

Poortweg 2
2612 PA  Delft
Tel. 088 712 28 64
www.denieuwebuurt.nl

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

Raadhuisplein 1
3370 AD Hardinxveld-Giessendam
Tel. 0184 674 444
www.hardinxveld-giessendam.nl